Blogs

Informatieve blogs

Snowboarden, wat is er leuk aan?

snowboard-bestellen

Tegenwoordig is het erg populair om in de winter en zelfs in de zomer op wintersport te gaan. Hiervoor is het ook lekker om daar te gaan sporten op de witte bergtoppen met familie en vrienden. Snowboarden is hier één van de activiteiten van, en is ontzettend gewild geworden de afgelopen jaren, onder Nederlanders. Het is opmerkelijk als er gekeken wordt naar de stijging van snowboarders in Nederland. Mensen durven steeds meer en na corona wordt er ook steeds meer uitgeprobeerd op wintersport. Daarom is het tijd voor de snowboard uit de kast te trekken en eens weer te gaan proberen.

Wat heb je allemaal nodig?

Voor snowboarden heb je eigenlijk veel minder nodig dan bij skiën. Dat is ook nog eens een voordeel aan deze sport. Je hebt daarom ook minder gesjouw als je naar de berg toe moet vanuit je hotel. Het enige wat je nodig hebt is een snowboard met goede snowboard bindingen en je kleding. Hier valt de helm met bril onder, de pullovers en de dikke winter broeken. En je hebt natuurlijk je schoenen nodig die je voor een snowboard kan gebruiken. Het fijne aan deze soort schoenen is dat je ze makkelijker uit en aan kan trekken dan skischoenen. Skischoenen zijn daarnaast ook veel zwaarder dan snowboard schoenen en daarom zijn ze ook chiller om mee te nemen.

Geen skistokken nodig voor de sport?

Wat opvalt wat je wel met skiën nodig hebt, zijn de beroemde skistokken. Deze stokken gebruik je om je af te zetten en bochten mee te maken als je op de latten van de berg afgaat. Maar met snowboarden is dit helemaal niet nodig. Met snowboarden gebruik je alleen je lichaam en sterkte van je lichaam en spieren. Om bochten te maken leun je met je bovenlichaam en benen een bepaalde kant op om daarheen te gaan, en voor vooruit te gaan op vlakke delen neem je één schoen uit de binding en stamp je je zelf naar voren. Heel simpel allemaal en veel minder werk dan het staan op de latten.