Blogs

Informatieve blogs

Ga naar Dordogne Frankrijk voor de prachtige cultuur en historie

Dordogne Frankrijk

De zomervakantie is een periode waar de meesten erg lang naar uitkijken. Om optimaal te kunnen genieten van deze periode, kiezen veel Nederlanders ervoor om naar het buitenland te reizen. Wanneer je naar het buitenland wilt reizen, is er erg veel mogelijk. De keuze hierin hangt sterk af van de persoonlijke voorkeuren en het budget. Een prachtig gebied dat je binnen Europa zou kunnen bezoeken, is Dordogne Frankrijk

Waarom zou je naar Dordogne moeten gaan?

Er zijn verschillende redenen denkbaar om naar Dordogne te gaan. Zo is het een mix van natuur en een geweldige historie. Daarnaast staat Dordogne bekend om de heerlijke gerechten die er geserveerd worden. Het is een combinatie van heerlijk ontspannen en prachtige plekken. Mede hierdoor kiezen veel gezinnen ervoor om naar Dordogne te gaan. Zo kunnen de ouders genieten van de prachtige bezienswaardigheden, terwijl de kinderen in de zon kunnen genieten op de camping. 

Dordogne Frankrijk

De historie en cultuur

De geschiedenis van Dordogne gaat terug tot ver in de prehistorie. Zo zijn er prachtige rotstekeningen die ook voor vakantiegangers te bezoeken zijn. Naast de prehistorie speelde ook een gedeelte van de geschiedenis van Romeinen en Galliërs zich af in Dordogne. Zo zijn er in dit gebied prachtige kastelen te vinden met een mooi landgoed hier omheen. Mede door deze bijzondere geschiedenis, is het een erg populaire vakantiebestemming.