Blogs

Informatieve blogs

Kamperen: ook in de herfstvakantie reuze populair

De Leistert

Volgens sommige mensen is kamperen onder Nederlanders zo ongeveer de meest uitgeoefende volkssport. Of dat nu overdreven is of niet, feit is dat het doorbrengen van vakanties op campings bij Nederlanders en andere Noord- en West-Europeanen inderdaad erg geliefd is. Uiteraard is kamperen is dat je vooral in de warmere tijd van het jaar doet, maar vergis je niet: een plekje op de camping herfstvakantie boeken is ook iets dat vele mensen nagenoeg jaarlijks doen. De herfstvakantie is immers een populaire periode. Dit is mede te verklaren door het gunstige weerbeeld dat dan vaak nog heerst en ook is volgens veel mensen de natuur in de herfst op haar mooist. Bovendien biedt de herfstvakantie ook simpelweg een extra gelegenheid om te kunnen kamperen, iets dat veel mensen dus maar wat graag doen, hetgeen hieronder verder wordt verklaard.

De Leistert

Een greep uit de vele voordelen van kamperen

Om deze redenen is kamperen bij zo veel mensen een geliefde hobby:

  • Zeker als je een losse kampeerplek boekt valt dit doorgaans goedkoop uit, hoe dan ook goedkoper dan bijvoorbeeld een bungalow of een hotelkamer.
  • Wanneer je gaat kamperen rijd je normaliter met de auto of camper naar de camping. Dat betekent dat je veel spullen kunt meenemen.
  • Je kunt gebruik maken van je eigen vertrouwde spullen, waaraan je gewend bent en waarvan je weet dat ze schoon zijn.
  • Het leven op de camping vindt vooral buiten plaats. Dit is goed voor de gezondheid en ook maak je zo makkelijk contact met andere mensen.