Blogs

Informatieve blogs

Elektrische gereedschap keuren

elektrische gereedschap keuren

Wanneer je met elektrische gereedschap gaat werken, moet dat veilig gebeuren. Uiteraard wil je De mogelijke ongevallen voorkomen, daarom is elektrische gereedschap keuren heel erg belangrijk. Het keuren van dit gereedschap is van belang voor de veiligheid van de werknemers en van de werkomgeving. Voor het keuren van elektrisch gereedschap moet je bij ToolCare zijn. Zo’n inspectie moet jaarlijks herhaald worden. .

De keuring

Wanneer er tijdens het elektrische gereedschap keuren een of meerdere problemen worden ontdekt, kan er uiteraard geen keuringssticker op het gereedschap geplakt worden. De experts van ToolCare zijn echter ook jouw ideale partner als het gaat om reparaties. Vaak kunnen ze deze meteen bij jou op locatie uitvoeren. Is de veiligheid daarna gegarandeerd, dan ontvangt je alsnog een sticker voor op dit gereedschap. 

Elektrische gereedschap gekeurd

In artikel 3 van de Arbowet staat geschreven over onder meer elektrisch gereedschap keuren. Ook staat daar dat je als werkgever verantwoordelijk bent voor een veilig gebruik van dit gereedschap. Dit moet je kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie. Als de keuring voor je is uitgevoerd, ontvang je van een inspectierapport. Ook wordt er een keuringssticker op het gereedschap geplakt. Zo kan je bewijzen dat het helemaal voor elkaar is met de veiligheid van je elektrische gereedschap.