Blogs

Informatieve blogs

Een scheiding makkelijker maken voor iedereen

Besluiten om te gaan scheiden zal voor geen enkel stel een makkelijk besluit zijn om even snel te maken. Na besluit om te gaan scheiding zal er veel op jullie af gaan komen. Het is dan ook wel zo fijn om een beetje hulp hierbij te krijgen, zo zal je allebei makkelijker een weg vinden in de nieuwe vorm van leven. Een mediator inschakelen is dan ook een goede keuze voor veel stellen die gaan scheiden. Een mediator kan op websites zoals https://www.descheidingsmediator.nl/ gevonden worden. Mediators zijn door heel Nederland beschikbaar waardoor het voor iedereen makkelijk is om hulp te krijgen bij de scheiding.

Alles geregeld bij de mediation

Een mediator neemt een belangrijke rol aan tijdens het begeleiden van een scheiding. Een mediator zorgt er namelijk voor dat tijdens de mediation alles aan bod komt wat geregeld moet worden om de scheiding goed te laten verlopen. Zo worden er bijvoorbeeld in overleg afspraken gemaakt over het eigen huis. Een mediator zal er voor zorgen dat alle afspraken ook op de juiste manier vastgelegd worden zodat er voor geen enkele partij meer onduidelijkheid zal zijn over iets. Door een mediator in te schakelen wordt het proces van scheiden dus een stuk overzichtelijker en daarnaast minder stressvol gemaakt, wat wel zo fijn is voor beide partijen. 

Goedkoper en beter voor de kinderen

Bij een mediation zal je goed zelf de regie weten te houden over de echtscheiding. Vaak is de relatie na een mediation dan ook nog redelijk goed, in tegenstelling tot scheidingen die via advocaten verlopen. Daarnaast is een mediation ook nog eens een veel goedkopere optie bij een scheiding. Advocaten inhuren voor beide partijen zal namelijk veel meer geld kosten en daarbij is de kans ook nog eens groter dat de partijen na de scheiding niet meer goed met elkaar overweg kunnen. Zeker als je kinderen hebt, is gebruik maken van een mediator dus echt een hele goede keuze om alles na de scheiding zo goed mogelijk geregeld te hebben.