Blogs

Informatieve blogs

Hoe kies je een putdeksel rond?

putdeksel rond

Het kiezen van de juiste putdeksel rond kan een ontmoedigende taak zijn voor degenen die er niet dag in dag uit mee te maken hebben. Hoewel ze vrij duidelijk lijken, zijn putdeksels er in verschillende afmetingen, maten en materialen en het niet kiezen van de juiste of het niet vervangen van een beschadigd deksel kan schadelijk zijn.

Een scheur in een putdeksel, hoe klein ook, kan een serieus risico zijn, aangezien het de sterkte van de deksel aanzienlijk kan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om een kapotte putdeksel zo snel mogelijk te vervangen. Je wilt namelijk niet dat iemand door de put valt.

putdeksel rond

Hoe meet je het op?

Het is belangrijk dat je bij het opmeten voor een putdeksel rond, de juiste afmetingen meet. Het putdeksel moet stevig over het gat dat je afdekt zitten, dus je moet de binnenafmetingen van het gat van steen tot steen meten en niet de maat van het deksel dat je vervangt. Alle afmetingen dienen in mm te worden uitgedrukt. Zodra je al jouw afmetingen hebt, kan je de juiste maat putdeksel aanschaffen voor de put. Controleer het desnoods nog een keer na zodat je het zeker weet.

Je kan een putdeksel rond online bestellen.