Blogs

Informatieve blogs

Water geven

De citroenboom is een leuke boom die altijd lijkt te bloeien of vrucht draagt. Veel citroenbomen bloeien nu en brengen prachtige bloemen en een heerlijk frisse citrusgeur naar veel huizen. Wat is een betere manier om je voor te bereiden op de voorjaarsschoonmaak dan met een volledig natuurlijke citroengeur?

Over het algemeen heeft de citroenboom elke één tot twee weken water nodig. Bladeren kunnen een indicatie zijn van hoe uw boom aanvoelt. Als de bladeren hangen alsof ze te zwaar zijn voor de takken, krijgt de boom te veel water. Als de bladeren knapperig en droog zijn of naar boven krullen, is dit een teken van te weinig water.

Corrigeer niet meteen te veel water. Voeg na verloop van tijd geleidelijk meer water toe aan je citroenboom. Als je de grond onmiddellijk verzadigt met een ton water, kan uw boom gestrest raken.

Temperatuur

Citroenbomen zijn erg koud winterhard en kunnen temperaturen tot ongeveer 20 graden verdragen. Als uw gebied kouder wordt, moet uw boom naar binnen worden gebracht.

Maar als ze binnen zijn, kan de winterhitte ze uitdrogen. Pas op dat je ze niet onder een ventilatieopening plaatst. Als je bladeren beginnen te drogen, kun je ze dagelijks vernevelen met een verstuiver voor extra vochtigheid.

Als het eenmaal is opgewarmd, steek je de citroenboom dan niet urenlang in de hete zon! Het heeft tijd nodig om aan de hitte te wennen. Verplaats uw boom elke dag een paar uur naar buiten, waarbij je geleidelijk de tijd buiten doorbrengt, voordat je hem de hele zomer buiten laat leven.

Bestuiving

Zodra de bloemen aan uw boom opengaan, moeten ze worden bestoven. Maar goed dat deze bomen zelfbestuivend zijn! Als je echter twee of meer bomen heeft, zal de hoeveelheid bestoven bloemen aanzienlijk toenemen.

De typische citroenboom kan het hele jaar bloeien, maar ze hebben twee bloeitijden: herfst en vroege lente. Als ze bloeien terwijl het te koud is om buiten te staan, kun je de boom gewoon binnen houden. Ze zullen echter niet de wind en de bijen hebben om hun stuifmeel van bloei naar bloei te dragen. Je zou een paar bijen in je huis kunnen vrijlaten om te helpen bij de bestuiving, maar we zouden het niet aanraden!