Blogs

Informatieve blogs

Waarom zou je een betonvloer nemen?

betonvloer coaten

Vloeren. Het kan een lastige keuze zijn. Je hebt erg veel opties waar je uit kunt kiezen. Zo kun je een houten vloer in huis nemen, maar kan het ook een betonvloer zijn. Waar moet je aan denken bij het kiezen van een vloer?

Wat is je smaak?

Hoewel het belangrijk is om naar meerdere aspecten te kijken, is het erg belangrijk om in eerste instantie uit te gaan van je smaak. Wanneer je bijvoorbeeld beton look vloeren erg mooi vindt, ga je niet kijken voor een houten vloer. Doe vooraf dus goed onderzoek naar verschillende vloeren en beslis wat jij het mooiste vindt. Wanneer je een soort vloer hebt gevonden die je mooi vindt, weet je ook zeker dat je deze lange tijd in je woning zou houden. 

betonvloer coaten

Welke soort neem je?

Nadat je goed hebt onderzocht wat je mooi vindt, kun je gaan kijken naar de verschillende soorten. Zo kun je bij een betonlook vloer gaan voor een gietvloer, maar ook een betonvloer. En bij houten vloeren kun je kiezen uit verschillende soorten hout, maar ook kleuren en de manier hoe de vloer gelegd wordt. Keuze zat en iets om goed over na te denken in ieder geval.

Bereid de vloer goed voor

Wanneer je de juiste keuze hebt gemaakt en de vloer in de woning ligt, is het belangrijk deze goed voor te bereiden. Je wilt voorkomen dat er vlekken, krassen of deuken in de vloer ontstaan. Om bijvoorbeeld een betonvloer goed voor te bereiden kun je de betonvloer coaten. Hierdoor maak je een beschermend laag je over de vloer heen. Dat laagje, de coating, zorgt ervoor dat je geen krassen, deuken of vlekken in de vloer krijgt. Ook kun je de vloer hierdoor erg makkelijk schoonmaken. De vloer is dus extra hygiënisch en het zorgt voor een mooie uitstraling.