Blogs

Informatieve blogs

Linkbuilding tips: adverteren en links op andere websites

linkbuilden tips

In de wereld van digitale marketing komen er al snel begrippen naar boven waar iedereen te maken mee heeft. Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine advertenties die bij de begrippen SEO en SEA horen, zijn er een paar. Bij zoekmachine advertenties praten we zoals de naam doet suggereren over gekochte plekken in de zoekresultaten waar jouw bedrijf komt te staan. Bij zoekmachine optimalisatie daarentegen hebben we het over de technieken die worden gebruikt om jouw bedrijf zo zichtbaar mogelijk te maken op een organische manier. Hoe dit wordt behaald kan middels de volgende linkbuilden tips. Verder zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in digitale marketing die jou kunnen bijstaan bij het behalen van jouw doelen.

Van afstappen tot een bijdrage aanleveren

Met linkbuilding wordt er gedoeld op het vergaren van links op websites van derden. Met name websites die relevant zijn voor jouw doelgroep en product of dienst. Een directe manier van het behalen van deze links is door af te stappen op de betreffende websites. Dan kan je hen ervan overtuigen dat backlinken naar jouw website een waardevolle toevoeging. Een andere, subtielere, manier is door te reageren op fora. Hiermee bedoelen we de fora die is opgezet door de doelgroep. Als er hier relevante bijdragen aan levert dan wordt de kans aanzienlijk groter dat andere websites zou willen backlinken. Verder zorg je met deze aanpak voor meer leads. 

linkbuilden tips

De wegen naar Rome

Linkbuilding is dus zeer handig voor de startende ondernemer. Er zijn tevens verschillende wegen naar Rome en deze kunnen allemaal tegelijkertijd bewandeld worden. Een van de meest directe manieren is door het afstappen naar relevante bedrijven en hen de waarde van jouw link laten zien. De indirecte manier is op verschillende fora te reageren waardoor bedrijven jou willen backlinken. Jij bepaalt zelf welke aanpak het beste werkt voor jou.