Blogs

Informatieve blogs

Is Amazon.nl een kans of een bedreiging?

Met deze vragen zitten veel Nederlandse en buitenlandse ondernemers in hun maag. Met de komst van Amazon naar Nederland is er naast Marktplaats, Bol.com en Coolblue een nieuwe grote speler op de Marketplaces markt toegetreden. Of Amazon.nl een kans of een bedreiging is, is voor elk bedrijf anders. De voor- en nadelen van Amazon.nl gelden niet voor elk bedrijf hetzelfde. Laten we beginnen bij het begin, wat is Amazon? Amazon is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat producten aanbiedt tegen een zeer lage prijs. Waar CoolBlue alles doet voor een glimlach en dus klant tevredenheid als unique selling point heeft, zo biedt Amazon altijd de laagste prijs.

De voor- en nadelen van Amazon

Wanneer jij als ondernemer jouw product aanbiedt via Amazon maak je gebruik van het enorme netwerk van Amazon. Daarnaast maakt Amazon het mogelijk jouw product op een laagdrempelige manier te introduceren in een buitenlandse markt. Amazon biedt verschillende manieren van verkopen aan waarbij het zelfs mogelijk is de klantenservice en distributie uit handen te geven. Je producten aanbieden via Amazon is natuurlijk niet gratis en zonder risico’s. Zo zijn er verhalen dat Amazon succesvolle producten namaakt en goedkoper op de markt brengt.

Verkopen op Amazon.nl

Voordat je begint met verkopen op Amazon moet je een account aanmaken. Je kunt er voor kiezen een gratis account op te starten, hierbij betaal je wel één euro per verkoop. Dit is op de geringe marge die je via Amazon hebt al snel een hoog bedrag. Wanneer je verwacht veel verkopen te doen kun je ook een professioneel account aanmaken. Je betaald dan een vast bedrag van 39,- euro per maand. We raden je aan om voordat je beslist om te verkopen via Amazon.nl het stappenplan op Maatwerk Online te bekijken. Aan de hand van het stappenplan kun je beslissen of verkopen via Amazon past bij jouw onderneming