Blogs

Informatieve blogs

Hypnotherapie Oosterhout, wat is het en hoe is het ontstaan?

Hypnotherapie Oosterhout

Een therapie is een behandelwijzen van een lichamelijke of geestelijke ziekte. Het doel van een therapie om een ziekte te genezen of om de symptomen te verminderen. Ook kan een therapie preventief worden uitgevoerd om te voorkomen dat iemand ziek wordt. Er zijn enorm veel verschillende soorten therapieën die allemaal op hun eigen manier belangrijk zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hypnotherapie Oosterhout te nemen.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. Het is een bewezen effectieve therapievorm waarmee je jouw onderbewustzijn kan aanspreken en hiermee jouw gevoelens en klachten beter kan begrijpen. De therapeut stelt je vragen en leer jouw gedachten en gevoelens te beschrijven waardoor je kan leren hoe ze ontstaan zijn. Kevin Boeren is een hypnotherapeut in Oosterhout die een eigen methode heeft om mensen met hypnotherapie te behandelen. 

Het ontstaan

De moderne hypnotherapie begon in de 18e eeuw. Een Oostenrijkse arts Franz Anton Mesmer ontwikkelde de theorie van het dierlijk magnetisme.. Veel tijdgenoten vonden hem een oplichter en een kwakzalver, maar nu wordt hij beschouwd als een pionier in de ontwikkeling van hypnose en psychotherapie. Mesmer geloofde dat ziekte het resultaat was van een verstoord evenwicht van de magnetische krachten van het lichaam. De belangstelling voor de genezende eigenschappen van trance, steeg weer door James Braid, een Schotse arts, en zo werd het steeds verder ontwikkeld.