Blogs

Informatieve blogs

Voordelen zoogcompressen

beste zoogcompressen

Als je, je kindje borstvoeding wilt gaan geven, heb je vast wel eens gehoord van zoogcompressen. Zoogcompressen zijn absorberende pads die je in je bh kunt plakken om lekken tijdens de borstvoeding te voorkomen. Je kan ze ook gebruiken als je geen borstvoeding wilt geven en net na de bevalling toch last hebt van lekkende borsten. In dit artikel gaan we verder in op de verschillende soorten zoogcompressen die er bestaan en wat de voor en nadelen van verschillende zoogcompressen zijn. Op deze manier kan je goed bepalen wat voor jou de beste zoogcompressen zijn.

beste zoogcompressen

De belangrijkste keuze die je kunt maken in zoogcompressen, is de keuze tussen wegwerp zoogcompressen of herbruikbare zoogcompressen. Er zijn wasbare zoogcompressen verkrijgbaar van bijvoorbeeld katoen, bamboe en zelfs van wol. Een wasbaar zoogcompres is uiteindelijk beter voor het milieu omdat je minder afval produceert. Sommige moeders vinden herbruikbare compressen minder fijn zitten of krijgen geïrriteerde tepels. Een goede oplossing hiervoor is het proberen van een ander materiaal. Wasbare zoogcompressen zijn in aanschaf duurder dan wegwerp zoogkompressen, wanneer je de compressen langer gebruikt, zijn ze op termijn wel goedkoper.

Soms is het handig om eerst wegwerpcompressen te proberen wanneer je niet weet of je ze wel nodig zult gaan hebben. Mochten ze dan goed bevallen kan het op termijn handig zijn om over te stappen op wasbare compressen.

Een ander voordeel van het gebruik van zoogcompressen is dat de tepels goed schoon en droog blijven en je zo minder kans hebt op vervelende infecties. Tijdens het geven van borstvoeding maak je vaak ook gebruik van voedingsbh’s, in deze bh’s zit veelal geen padding. Het kan daarom fijn zijn om toch padding aan te brengen in de vorm van een zoogcompres, zodat aller er toch netjes uit ziet vanaf de buitenkant. Wat de beste zoogcompressen zijn voor jou, is vaak gebaseerd op een persoonlijke keuze. De een vindt het ene materiaal fijner voelen en de ander gaat meer voor het gemak van een wegwerpcompres. Na het lezen van dit artikel kan je een goede keuze hierin maken, op basis van jou persoonlijke voorkeuren.