Blogs

Informatieve blogs

Het ponykamp leven – activiteiten

Tijdens het denken aan je vakantie kan je een keer aan je ouders vragen of je is naar een ponykamp kan gaan, want ja, wie wilt dat nou niet? Als echte paardenliefhebber voel jij je hier helemaal thuis met andere leeftijdsgenoten die ook genieten van paarden en ponies. Ponykampen worden gehouden door maneges die de jeugd bij elkaar brengt om een band te creëren met hun paard en met elkaar. Daarom is het een echte aanrader om een keer een ponykamp te beleven. In dit artikel vertellen we je wat er te doen valt op een ponykamp!

Op ponykamp is er een pony estafette. Tijdens deze estafette worden er tussen de deelnemers twee teams gemaakt die elk een ‘lief’ paard aangewezen krijgen (sommige paarden houden er niet van als vreemde op ze rijden, daarom is het belangrijk voor deze wedstrijd dat het paard niet vreemd is van vreemden!) Het doel is om over obstakels te springen en om obstakels te lopen en deze goed te voltooien, zodat het volgende teamlid hetzelfde kan doen. Het team dat als eerste iedereen gefinished heeft dat het parkour goed voltooid heeft heeft gewonnen! Het doel van deze wedstrijd is om teamverband op te bouwen.

Verder is er ook een wedstrijd ‘pimp your horse’ tijdens deze wedstrijd moeten jij en je paard verkleed worden en door een jury beoordeelt worden. Degene met het beste kostuum wint. Het doel van deze wedstrijd is om een band te vormen met je paard, aangezien je veel tijd spendeert vooraf aan het verzorgen van je paard zodat jij en je paard er goed uit zien!

Het leven is echter niet altijd een wedstrijd en daarom wordt er ook een bonte avond gevierd. De bonte avond is er voor jou en de vrienden die jij hebt gemaakt! Tijdens de bonte avond worden er tentoonstellingen opgevoerd en danspasjes gedaan. Het is een echte gezellige avond!