Blogs

Informatieve blogs

Akoestisch: oplossingen voor meer privacy op werk

akoestisch oplossingen

Een van de meest voorkomende klachten van werknemers in Nederland is geluidsoverlast en gebrek aan privacy door kantoortuinen. Akoestisch oplossingen vinden is iets wat niet bij veel mensen te binnen schiet en toch kan het productiviteit en werkplezier aanzienlijk verbeteren. Kantoortuinen hebben vaak een negatief effect op werknemers en meestal komt dat door het geluid.

akoestisch oplossingen

Rust en privacy op kantoor

Een open kantoortuin lijkt effectief op papier. Echter blijkt ook dat het weerkaatsende geluid in deze grote ruimtes veel onnodige overlast veroorzaken waardoor mensen niet rustig door kunnen werken. Met name ruimtes met veel ramen en beton zorgen voor een ontzettend harde weerkaatsing van geluidsgolven. Hierdoor kunnen mensen niet goed doorwerken en hebben ze bovendien geen privacy als ze bijvoorbeeld telefoneren. Maar je kunt iets doen.

Panelen en wanden

Er zijn speciale panelen die je op het plafond kunt aanbrengen om die akoestiek rustiger te maken. Het weerkaatsen wordt sterk verminderd. Dat geldt trouwens niet alleen voor plafonds maar ook voor muren of wanden. Je kunt tevens wanden tussen bureaus plaatsen voor meer ruimte en privacy. Zo kunnen je medewerkers lekker doorwerken en zullen ze op termijn gelukkiger zijn.