Blogs

Informatieve blogs

Wat is een groen schoolplein?

groen schoolplein

Heel Nederland is bezig met duurzaamheid en bedrijven groener maken maar hoe creëer je een groen schoolplein? En wat is een groen schoolplein, hoe ziet het eruit en waarom is het goed voor de schoolkinderen? Een groen schoolplein is een veilige en goede leeromgeving voor schoolkinderen, naast dat de kinderen kunnen spelen, leren zij ook over de natuur. De schoolkinderen kijken nog meer uit naar de pauze, ook vinden de ouders van de kinderen een groen schoolplein erg fijn, zij zien namelijk dat de school bezig is met de toekomst. De kinderen leren om te gaan met natuurlijk en duurzaamheid, deze aspecten kunnen zij in de toekomst gebruiken zowel privé als op een zakelijk vlak.

groen schoolplein

De voordelen van een groen schoolplein

De voordelen van een groen schoolplein zijn er nogal wat, waaronder dat de schoolkinderen op een jonge leeftijd al leren over het milieu, duurzaamheid en de natuur. Hierdoor hebben de kinderen al een streepje voor met leren over belangrijke zaken, spelenderwijs krijgen zij in de pauze kennis over de natuur. Daarnaast helpt het de prestaties van de kinderen te verbeteren, dit komt omdat de kinderen samen actief bezig zijn. Hierdoor wordt ook het pesten minder, omdat de kinderen zelfs in de pauze samenwerken.

Wil jij weten hoe je een groen schoolplein kunt creëren voor jouw kind op de basisschool of ben je een leerkracht en ben je benieuwd naar de opties voor bij jou op school? Vraag dan om advies, er is namelijk niets meer duurzaam en groener dan de natuur zelf. Er zijn initiatieven die jou hiermee kunnen helpen, zij weten welke opties er zijn. Je kunt vrijblijvend contact opnemen of neem eens een kijkje op de website. De voordelen zijn enorm en je kunt het schoolplein stukje bij beetje groener of in één keer groen maken. Neem snel contact op om de opties te bespreken.