Blogs

Informatieve blogs

Waarom je een tuin sculptuur zou moeten nemen

tuin sculptuur

Een tuin sculptuur is een beeld gemaakt van brons wat echt opvalt in je tuin. Het is iets wat niet zo heel veel mensen in de tuin hebben staan denk ik. Dit maakt het erg uniek. Een sculptuur heb je in heel veel verschillende soorten modellen en groottes. Misschien wil je graag iemand herdenken in een mooi plekje in de tuin of wil je herinnerd worden aan een andere bijzondere gelegenheid. Ook als je er geen specifieke “reden” voor hebt is een tuin sculptuur natuurlijk erg mooi. 

tuin sculptuur

Plekken om het neer te zetten

Als je een mooi tuin sculptuur gevonden hebt is het nog belangrijk om na te denken waar je het neer wil zetten. Een goede plek zou zijn bij een grote boom of misschien bij de vijver. Ook kan je het dicht bij de tafel neerzetten waar je in de zomer lekker buiten kan eten. Je kunt het op een plek neerzetten die heel erg opvalt of juist niet. 

Hoe groot moet het worden?

Als je een sculptuur in de tuin neer wil zetten is het wel belangrijk dat het enigszins groot is en niet een klein beeldje. Een voorbeeld van een “goede” hoogte is 65 cm. Hiermee zit je net onder de meter en net boven de halve meter. Dit beeld zal goed opvallen in de tuin.  Mocht je een iets kleiner beeld willen kan je ook kiezen voor 48 cm. Ga zeker eens kijken naar een tuin sculptuur.