Blogs

Informatieve blogs

waarom brandwerende platen steeds populairder worden

wonen

Een woningbrand of vlam in de pan op de werkvloer zijn nachtmerries waar iedereen weleens wakker van ligt. Het is dan ook goed om te weten wat je zelf kunt doen om een brand te voorkomen. Brandwerende platen gebruiken in de bouw van een pand, is een van die opties. In dit artikel lees je meer over waarom deze brandvrije platen zo populair zijn geworden.

Toepassingen voor kantoren en bedrijven

Je kantoorpand in vlammen zien opgaan of door overmacht de keuken van het restaurant te zien branden, zijn scenario’s waar de meeste ondernemers niet aan willen denken. Toch zit een ongeluk een klein hoekje en kan er altijd een brand ontstaan. Om de schade zo veel mogelijk binnen de perken te houden, zijn brandvrije platen ideaal. Installeer deze bijvoorbeeld in de keuken van het restaurant en krijg zo een brand sneller onder controle. Zo blijft de schade beperkt.

Steeds meer winkels

Ook in winkels worden er steeds meer brandvrije materialen gebruikt. Denk hierbij aan multiplek of een mix van beton en multiplex. Wanneer de stoppen doorslaan of je te maken krijgt met vandalisme of inbraak, hoef je je als winkeleigenaar geen zorgen te maken over brandstichting na de feiten. Het pand is veilig en vuur kan niet snel doorslaan in het pand.

brandvrije platen

Ook in huizen

Zowel ondernemers, bedrijven als particulieren maken gebruik van brandwerende materialen. Deze platen zien we namelijk ook steeds vaker terug in woningen. Multiplex komt vaak voor in de keuken en kan zo een uitslaande keukenbrand voorkomen. Deze veilige materialen komen ook voor buiten het huis. De afkapping van de aanbouw of de schuur wordt ook steeds vaker vervaardigd van speciale brandwerende materialen.

Niemand zit op brand te wachten en niemand wilt de schade na een fikse woningbrand. Waar veel fysieke schade eenvoudig te herstellen is, is emotionele schade na brand dat niet. Het beste dat je kunt doen, is voorkomen dat er brand uitbreekt. Dit doe je door brandveilige materialen te gebruiken bij de bouw van woningen, panden en bij het vervaardigen van het interieur. Deze brandwerende materialen zijn dan ook steeds populairder aan het worden.