Blogs

Informatieve blogs

Hoeveel gewicht kan een palletstelling dragen? Een gids voor het berekenen van de maximale belasting.

vakkenkast

Veel bedrijven in de logistieksector gebruiken palletstellingen om hun producten te verplaatsen, opslaan en te vervoeren. Maar voor een veilige en efficiënte operatie, is het belangrijk om de maximale belasting van een stelling te kennen. In dit artikel leggen we uit hoeveel gewicht een palletstelling kan dragen en geven we eenvoudige tips over hoe je de maximale belasting van jouw stelling kunt berekenen.

Om te beginnen, het type palletstelling dat je gebruikt, bepaalt hoeveel gewicht het kan dragen. Palletstellingen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten materialen en constructies. Bijna alle palletstellingen die worden geproduceerd volgen echter dezelfde richtlijnen voor hun maximale belasting.

Eerste stap is om te bepalen wat de maximale belasting is van jouw specifieke palletstellingtype. Hiervoor moet je de brochures of technische documentatie van je leverancier raadplegen. De maximale belasting kan variëren van 500 kg tot 1000 kg per regel, afhankelijk van het type stelling en het aantal niveaus.

Naast het bepalen van de maximale belasting, is het ook belangrijk om de palletwagen die wordt gebruikt voor transport in overweging te nemen. Palletwagens kunnen een verschillend gewicht dragen (variërend van 400 tot 1.500 kg) dus je moet ervoor zorgen dat je voldoende vermogen hebt om je vracht te vervoeren.

Als laatste, hebben veel bedrijven een limiet ingesteld voor hoeveel gewicht er op één palletstelling mag worden geplaatst. Om ervoor te zorgen dat de stelling veilig en stabiel blijft, moet de belasting die erop is geladen onder deze limiet blijven. Dit is meestal 80-85% van de maximaal toegestane belasting.

Gewicht berekenen

Met al deze informatie in gedachten, kun je nu berekenen hoeveel gewicht je palletstelling kan dragen. Door de maximale belasting, de sterkte van de palletwagen en de limiet van het bedrijf in acht te nemen, kun je veilig gebruik maken van je palletstelling en bewijs je dat logistieke operaties efficiënt en veilig verlopen.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat elke stelling anders is. Als je twijfelt over hoeveel gewicht jouw stelling kan hebben, neem dan contact op met een specialist om advies te krijgen. Met hun expertise en ervaring, helpen ze je bij het berekenen van de juiste belasting voor jouw palletstelling.