Blogs

Informatieve blogs

Hoe word je een civiele rechter?

letselschade advocaten nijmegen

De advocaten van letselschade advocaten Nijmegen hebben bijna dagelijks te maken met een civiele rechter. Als civiele rechter oordeel je onder andere of de schadevergoeding moet worden betaald in letselschadezaken. In Nederland zijn er momenteel 2562 rechters. Deze rechters zijn werkzaam binnen alle rechtsgebieden. Als je geïnteresseerd bent in letselschade, dan zou het een mogelijkheid zijn om een civiele rechter te worden.

De opleiding

Als je een jurist bent met 2 tot 6 jaar ervaring zou je je kunnen aanmelden voor de selectieprocedure om rechter te worden. Deze selectieprocedure is een soort sollicitatieprocedure. Wat wel belangrijk is, is dat je minimaal twee jaar hebt gewerkt bij een andere instantie dan de rechterlijke organisatie. Na het behalen van de selectieprocedure volgt er de opleiding tot rechter. Deze opleiding duurt 4 jaar. Voor juristen met meer dan 6 jaar werkervaring, waarvan 2 buiten de rechterlijke organisatie zijn er andere regels. Voor deze groep zal de opleiding tot rechter 15 maanden tot 2 jaar duren.

letselschade advocaten nijmegen

Het salaris van een rechter

Na het afronden van de opleiding tot rechter kun je werken als rechter. Het salaris van een rechter is wettelijk vastgesteld en ligt tussen de 74.000 en 110.000 euro per jaar. Dit salaris ligt ruim boven het landelijke gemiddelde salaris.

Meer verhalen