Blogs

Informatieve blogs

Doe de kredietcheck

Kredietcheck

Voor je met een bedrijf een relatie aangaat, is het handig om een kredietcheck te doen. Dit hoeft niet lang te duren, maar het is wel verstandig. Een kredietcheck geeft je namelijk inzicht in de financiële situatie van een bedrijf. Zo weet je of je kunt rekenen op tijdige betalingen en of het bedrijf ook de capaciteit heeft om betalingen te voldoen. Je kunt dit al doen met een snelle online kredietcheck. Binnen een paar seconden kun je de kredietwaardigheid van een bedrijf zien. Dit wordt bepaald aan de hand van een kredietwaardigheidstoets. Een bedrijf krijgt dan een bepaalde score.

Uitgebreide kredietcheck

Daarmee kun je dan zelf bepalen of het een risico is of niet en of je dat eventuele risico zou willen nemen. Wil je meer gedetailleerde informatie? Vraag dan een kredietrapport op maat aan. Ook dit kan eenvoudig online. De beschikbare informatie wordt door analisten geanalyseerd. Aan de hand van die analyse wordt dan een advies op maat voor jou gemaakt. Je krijgt hiermee dus niet alleen inzicht in de kredietwaardigheid van een bedrijf, maar ook een advies over hoe je hiermee om kunt gaan. Deze kredietchecks zijn beschikbaar voor miljoenen bedrijven wereldwijd.

Kredietcheck

Alertservice

Om altijd op de hoogte te blijven van de kredietwaardigheid van bedrijven waarmee je een klantrelatie bent aangegaan, hoef je niet steeds opnieuw een snelle online kredietcheck te doen. Je kunt namelijk ook gebruikmaken van de alertservice. Je bepaalt zelf welke bedrijven je in de gaten wil houden en bent zo continu op de hoogte van de veranderingen in de kredietwaardigheid van deze bedrijven. Zo kun je je strategie of relatie met deze bedrijven tijdig aanpassen om risico’s te voorkomen.