Blogs

Informatieve blogs

De goedkoopste autoverzekering all risk voor oldtimers

goedkoopste autoverzekering all risk

Een autoverzekering is heel persoonlijk, waar moet je op letten als je de goedkoopste autoverzekering all risk zoekt voor jouw oldtimer? 

goedkoopste autoverzekering all risk

De definitie van oldtimer

Een oude auto is niet per definitie een oldtimer. Er zijn een aantal eisen waar een auto aan moet voldoen om een oldtimer genoemd te worden. Het model mag bijvoorbeeld niet meer gefabriceerd zijn voor een periode langer dan dertig jaar. Een oldtimer is vaak meer dan een voertuig, voor veel mensen is het een hobby. Voor dit soort auto’s gelden speciale regels. Zo hoeft er maar eens per twee jaar een APK keuring plaats te vinden en zijn er speciale verzekeringen. Door goed vooronderzoek te doen vind je de goedkoopste autoverzekering all risk voor oldtimers. 

Welke verzekeringen zijn geschikt voor old timers

Verschillende maatschappijen bieden verzekeringen aan die speciaal bedoelt zijn voor oldtimers. Het is verplicht om een WA verzekering af te sluiten, en WA plus en allrisk behoren ook tot de opties. Sommige maatschappijen bieden deze speciale verzekering al aan voor auto’s van 15 jaar oud. Er kan daarnaast gekozen worden voor twee tarieven, eentje waar het gehele jaar mee gereden kan worden en eentje voor alleen de zomer. Er worden geen schadevrije jaren opgebouwd en er is dus ook geen sprake van korting op de premie. Er wordt er vanuit gegaan dat het gaat om een hobby voertuig, en niet om een voertuig voor dagelijks transport. Verschillende verzekeraars bieden deze verzekering aan, zoals de ANWB, Centraal Beheer, Univé en Interpolis. Start je computer en ga opzoek naar de beste verzekering voor jouw oldtimer.