Blogs

Informatieve blogs

Alles over duurzame luiers

duurzame luiers

Een baby in huis is natuurlijk een van de gelukkigste momenten uit het leven van ouders, maar er komen ook een aantal zaken bij kijken die wellicht wat aandacht vragen. Zo ook bijvoorbeeld de bijkomende kosten en een beetje duurzaamheid wat verloren kan gaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om weer wat terug te kunnen verdienen in die categorieën. Bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame luiers. In deze tekst gaan we je laten zien wat wasbare luiers zijn en waarom dit een goede oplossing is voor zowel het verlies aan duurzaamheid als het andere probleem.

Wat zijn duurzame luiers precies?

Normale luiers worden na een keer dragen weer weggegooid. Dat komt omdat ze eenmalig te gebruiken zijn en niet zomaar schoon te maken zijn. Bij de wasbare variant is dat dus wel het geval. Wanneer de baby verschoond moet worden, maak je de luier los en haal je het inlegvel er uit. Deze kun je natuurlijk weggooien. De luier niet. Deze kun je namelijk vervolgens wassen zodat deze nog een keer gebruikt kan worden. De luier wordt vervolgens gedroogd en wanneer de luier gedroogd is, kan deze gewoon nog een keer gebruikt worden. Er zijn ongeveer 24 luiers nodig om altijd een schone luier bij de hand te hebben.

duurzame luiers

Voordelen van duurzame luier

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het een hoop geld scheelt. Natuurlijk moet je nog steeds luiers kopen, maar je koopt ineens een aantal luiers en bent er dan klaar mee. Je komt ook nooit luiers te kort omdat je altijd een gewassen luier in de kast kan hebben liggen. Het scheelt geld omdat de wasbare luiers in verhouding een stuk goedkoper zijn dan de reguliere luiers. Nog een voordeel is dat je veel duurzamer bezig bent. Niet alleen hoeven er minder luiers gemaakt te worden, maar ook het verpakkingsmateriaal wat normaliter om een luier zit, hoeft niet gemaakt te worden. Je bespaart dus niet alleen de luier zelf, maar ook het materiaal wat normaliter gebruikt wordt om de luier te verpakken. Een ideale manier om geld te besparen en duurzaam te zijn.