Blogs

Informatieve blogs

Hoe richt je je badkamer in?

Als je gaat verhuizen, verbouwen of renoveren, weet je al dat er honderden keuzemomenten bij je op je bordje zullen worden gelegd. Het gaat van gigantische aankopen tot de kleinste details. Mensen vergeten vaak de meest basale dingen als ze gaan verhuizen of uitbreiden. Dan gaat het vooral om allerlei alledaagse dingen, zoals bijvoorbeeld handdoekhaakjes of een wc-rolhouder. Dit zijn de dingen waar mensen pas later tegenaan lopen. Neem je in de woonkamer een kroonluchter of ledstrips? Neem je in je badkamer beton cire of gewoon tegels? Dat zijn de leukere kwesties om over na te moeten denken. Of ja, voor sommigen dan.

Waar begin je mee?

Als je gaat verhuizen, verbouwen of renoveren, dan is het belangrijk om niet te denken vanuit de inrichting. Dit is namelijk wat de meeste mensen doen. Om bij het voorbeeld van de badkamer te blijven; veel mensen weten al weken dat ze in de badkamer beton cire willen, maar tegen het einde van de verbouwing of verhuizing beseffen ze bijvoorbeeld opeens dat het niet mogelijk is om allerlei bouwtechnische redenen. Of nog erger, ze komen er later achter dat ze belangrijke dingen over het hoofd hebben gezien.Een douchedeur die niet helemaal open kan of een wc-pot die te dicht op de muur staat.

Denk uit functie

Probeer daarom te redeneren uit de functie. Beeld je het in dat je die ruimte inloopt en je dagelijkse dingen doet. Dus stel dat je de badkamer in loopt, beeld je dan in dat je bijvoorbeeld je haar wast,  föhnt, handen wast en afdroogt en alles weer opbergt. Op die manier zie je dingen niet over het hoofd, zo heb je bijvoorbeeld in dit voorbeeld meteen gemerkt dat je een stopcontact nodig hebt iin de buurt van de spiegel, met een badkamerkastje eronder en ga zo maar door. Het uittekenen is uiteraard nog beter.